Hoppa till huvudinnehåll

Västsvenskt idrottsförbund kräver vapenvila i Gaza

Motionen om bojkott av Israel föll men distriktsförbundet RF-SISU Västra Götaland följer Göteborgs Fotbollsförbund och antar ett yttrande som uppmanar till vapenvila och humanitära villkor för Palestina.

Stämman hölls i Göteborg tidigare i veckan.
RF Sisu Västra Götaland

På Riksidrottsförbundet-Sisus årsstämma för Västra Götaland den 23 april antogs ett yttrande till stöd för Palestina. Det lades fram av Proletären FF:s Bengt Frejd. 

Till följd av det pågående folkmordet i Gaza lämnade PFF in en motion till stämman om att organisationen skulle driva frågan om en idrottslig bojkott av Israel.

Motionen röstades ner. Då föreslog Bengt Frejd att mötet skulle anta ett tilläggsyttrande, som gick igenom.

I yttrandet kräver det västsvenska idrottsförbundet eldupphör och varaktig vapenvila i Gaza, samt att den palestinska befolkningen får tillgång till mat, vatten, el och sjukvård.

Ett liknande uttalande antogs tidigare i vår på Göteborgs fotbollsförbunds årsmöte.

– Även om motionen avslogs var det bra att ett av Sveriges största distriktsförbund uttalade sitt stöd för vårt tilläggsförslag. Dessutom fick jag extra energi när tre från styrelsen sökte upp mig efter mötet och informerade om att de föreslagit bifall inom styrelsen, säger Bengt Frejd till Proletären om delsegern.